Recept: Vegan Lasagne

1/13

Vegan lasagne boordevol groente!

Voor 4 personen

Voor de tomatensaus:
1 pak volkoren lasagne bladen
1 pakje Heins Frito 350 gram
1 grote ui
1 teentje knoflook
2 rode paprika
4 kleinere wortels
1 prei
1/2 courgette
1 tl basilicum
1 tl paprikapoeder
1 groentebouillonblokje
Peper & zout naar smaak
100 ml water

Voor de bechamel saus:

Boter of olie
Kikkererwtenmeel
+/-200 ml plantaardige melk
50 ml oatly room
2 el edelgistvlokken
Klein scheutje citroensap
Peper en zout

optioneel:
3 plakjes williamsburger kaas (te koop bij de jumbo)

– Verwarm de oven voor zoals vermeld op het pak lasagnebladen.

Bereiden van de tomatensaus:
1.  Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Doe deze in een braadpan en fruit deze op laag vuur.
2.  Snij in de tussentijd alle groente in kleine stukjes en voeg deze bij de ui en knoflook. Bak alles beetgaar.
3.  Voeg nu de tomatensaus, het groente bouillonblokje en alle kruiden toe. Roer dit goed door elkaar. Voeg het water toe, roer nogmaals goed door en laat het nog 2 min pruttelen. Draai dan het vuur uit.

Bereiden van de Béchamelsaus:
1.  Doe de boter of olie in de pan, wanneer het warm of gesmolten is haal het pannetje van het vuur en voeg al roerend het meel toe.
2.  Wanneer alles goed met elkaar gemengd is kan je de melk toevoegen en het pannetje weer op het vuur zetten. Blijf goed roeren!
3.  Wanneer de saus dik begint te worden kun je de room, de edelgistvlokken, peper en zout toevoegen.

Is het geheel te dik en klonterig wordt voeg dan nog wat extra melk toe. Wanneer het te waterig is kun je eventueel wat meel of edelgistvlokken toevoegen. Maar wel altijd goed blijven roeren. Als de saus klaar is zet deze apart om te voorkomen dat deze alsnog aanbrand.

Het bouwen van de lasagne:

Je kunt nu beginnen met het bouwen van de lasagne, begin altijd met een ingevette ovenschaal daarna een laagje tomatensaus en dan lasagnebladen. Bouw de lasagne op zoals normaal, als verrassing kun je in het midden na een laagje tomatensaus nog een aantal plakjes williamsburger kaas doen. Eindig met een klein laagje tomatensaus en voeg vervolgens de bechamelsaus toe.

Bak de lasagne zoals aangegeven op de verpakking van de bladen.

Eetsmakkelijk!

Write Comment...

Name

Email