SRPRSME: Warschau

14/14

Ondertussen is het alweer heeeeel lang geleden dat we met srprs.me op pad gingen. In Mei om precies te zijn.. Ik had nog niet eerder de tijd en ruimte gevonden om er iets over te schrijven, maar vooral om de foto’s te delen. Voor degene die mij volgen op Instagram hebben er al wel een paar voorbij zien komen. Maar het was ook weer voor het eerst sinds tijden dat ik met mijn analoge camera op pad ging. Ik mis het soms zo om gewoon allemaal maar met analoge fotografie bezig te zijn, maargoed het grote mensen leven gaat gewoon verder en daarom kan het ook gewoon niet altijd meer.

srprs.me, al vele mensen gingen ons voor en we wilde dit toch ook echt zelf een keer mee maken. Het op reis gaan terwijl je eigenlijk geen idee hebt waarheen. Het enige wat we continu konden doen was het weer checken en raden waar we naar toe zouden gaan. Ondertussen vroegen mijn collega’s allemaal: “Ow lekker, gaan jullie een paar dagen weg, waar naar toe dan?” Het was echt super leuk om te zeggen: “ik heb eigenlijk geen idee”. Het leek soms wel dat mijn collega’s nog nieuwsgieriger werden waar we naar toe gingen dan wij zelf.

We hebben het trouwens ook vol kunnen houden om niet van te voren de vakjes over te krassen, dit deden we pas op schiphol. En waar gingen we naartoe? WARSCHAU! Super tof, want Polen stond altijd hoog op mijn verlanglijstje van landen waar ik nog keer heen wilde. Het enige wat we nog even gedaan hadden voordat we het vliegtuig in gingen was google maps raadplegen waar ons hotel ongeveer een beetje zat zodat we niet helemaal verdwaald in die stad aan zouden komen.

Toen we aankwamen gingen we me de trein richting het centrum en ineens was je in een stad waar mensen een taal spreken waar je dus echt helemaal niets van kan maken, we zijn niet 1x verdwaald, sliepen in een luxe hotel, struinden door de super toffe oude straten van de stad, maar werden ook geconfronteerd met de ghetto waar je liever niet savonds als vreemdeling samen liep. De ghetto was wel de plek die het meeste indruk op mij gemaakt heeft. Sowieso zijn de in de stad heel veel binnen tuinen van flats die vervalen aan doen terwijl er nog veel mensen wonen. De enne keer loop je in het oude centrum waar het heel toeristisch is en een paar 100 meter verderop loop in binnen tuin in waar heel veel kleine restaurantjes zitten en de tofste graffiti te zien is en omringt wordt door jonge hippe mensen. Dat soort contrasten spreken mijn sowieso heel erg aan. Ik zou uren kunnen struinen en fotograferen. Daarom vanaf nu alleen nog maar plaatjes kijken!

warschau-10

warschau-26

Processed with VSCO with hb2 preset

warschau-34

Processed with VSCO with hb2 preset

warschau-23

warschau-17

Processed with VSCO with hb2 preset

warschau-11

warschau-28

Processed with VSCO with hb2 preset

Processed with VSCO with hb2 preset

Write Comment...

Name

Email